Šaltiena
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiauliena, neriebi, 200 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai
- Petražolės
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Kiaulės kojos, 750 gramų
- Juodieji pipirai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.
Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-09-13 16:22
Ar liks kas iš morkų, po keturių valandų virimo
2017-03-29 20:36
reikia virti ant silpnos ugnies ir apie tris valandas
2016-10-04 04:03
Tai kvailiai esate nereikia uzsigert reikia pamirkyt ir valgyt su karstom bulvem
2015-11-15 12:14
Tirai labai skanu valgant šaltieną,pamirkyti kikvienągabaliuką skiestame acte (sibirietiškas valgis) ir dar su karštom bulvėm.Niam niam.
2019-10-26 12:17