Šaltiena

Šaltiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, neriebi, 200 gramų
  • Morkos, 1 vienetas
  • Salierai
  • Petražolės
  • Svogūnai, 0.5 vieneto
  • Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Kiaulės kojos, 750 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.

Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
irena
2019-10-26 12:17
Bu kur jau virti 4 val.....2 gana per akis
Rolanda
2018-09-13 16:22
Ar liks kas iš morkų, po keturių valandų virimo
LINA
2017-03-29 20:36
reikia virti ant silpnos ugnies ir apie tris valandas
DAINA IS ISPANIJOS
2016-10-04 04:03
Tai kvailiai esate nereikia uzsigert reikia pamirkyt ir valgyt su karstom bulvem
Julija
2015-11-15 12:14
Tirai labai skanu valgant šaltieną,pamirkyti kikvienągabaliuką skiestame acte (sibirietiškas valgis) ir dar su karštom bulvėm.Niam niam.