Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 350 gramų
- Sviestas, 225 gramai
- Cukrus, 225 gramai
- Apelsinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Į šią masę supilame apelsinų sultis ir vanilę, išmaišome. Po to suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą maišome šaukštu, o po to išminkome rankomis.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės arba stalo. Su peiliu arba su formelėmis išspaudžiame eglutės formos sausainius.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 9-12 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje pagal Celsijų.
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Po 20 minučių sausainius papuošiame maistiniais dažais (sumaišytais su cukraus pudra) ir pabarstukais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-12-23 16:58
O galima kakava vietos pabarstuku
2017-01-25 15:04