Sausainiai "Skaniukas- medukas"
- Cukrus, 250 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Medus, 0.5 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai, arbatinis šaukštelis meduolių prieskonių mišinys, 2.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Mandarinai, 2 vienetai
Įkaitiname orkaitę iki 1800C. Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi. Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio. Gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį. Įsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną stiklinę, po to beriame nedaug likusio cukraus, įsijojame likusius miltus. Gerai išmaišome. Galiausiai supilame likusį cukrų. Įtarkuokite mandarino žievelės. Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą. Ant kepimo formos, patiestos kepimo popieriumi, išspaudžiame sausainiukus. Kepame apie 17 min. Kad receptas išeitų puikiai, svarbu tinkamai paskirstyti cukrų: iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite, ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį. Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio. Skanaus!