Sausainiai "Smėlio juostos"

Sausainiai "Smėlio juostos"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 430 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo, 40 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Žemės riešutai, 75 gramai
  • Uogienė, obuolių, 300 gramų
  • Cukrus, 155 gramai
  • Margarinas, 245 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.

  2. Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.

  3. Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. . Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.

  4. Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.

Porcijų skaičius: 25
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai