Sausainiai „Sraigutės“ su varške
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Varškė, 150 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Pašildytą sviestą, kiaušinį, 3 šaukštus cukraus ir sutrupintą varškę išsukti. Sodą ar kepimo miltelius įmaišyti į miltus. Supylus miltus, minkyti tešlą, kol taps vientisa, neliks varškės trupinių. Miltų poreikis gali priklausyti nuo varškės drėgnumo. Tešla neturi būti kieta, bet turi nelipti prie rankų. Iš mažų tešlos gabaliukų formuoti pieštuko storio volelius ir susukti juos į sraigės formą. Į atskirą lėkštę įpilti pora šaukštų cukraus ir jame iš vienos pusės pavolioti sraigutes. Kita puse dėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti apie 20-30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
Sausainiai būna labai purūs ir traškūs. Vietoj sviesto galima naudoti taukus, o vietoj varškės – naminį varškės sūrį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-05-28 21:24
Superiniai sausainiukai...vaiku megstamiausi...jie net ir i mokykla nesasi draugus vaisinti labai daznai kepam ir darom ne tik sraigutes,bet ir visokiu formeliu...
2014-02-05 15:20
Tikrai labai paprasti ir skanūs sausainukai.Džiaugėsi visa šeima.Tikrai kepsiu dar nekarta.
2016-07-20 13:30