Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
- Sviesto skonio „Rama Maestro“, 115 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, 100 gramų
- Kiaušiniai, didelis, kambario temperatūros, 1 vienetas
- Vanilė, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 125 gramai
- Kakava, nesaldi, 140 gramų
- Kepimo soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pienas, 30 mililitrų
- Šokoladas, baltas, 225 gramai
Elektriniu maišytuvu vidutiniu greičiu sukite sviesto skonio "Rama Maestro" maždaug 20 sekundžių kol taps kreminis. Maišydami masę maišytuvu vidutiniu greičiu įdėkite cukraus. Išsukite masę, kol ji taps lengva ir puri. Įplakite kiaušinius, įdėkite vanilės.
Į atskirą vidutinio dydžio indą įsijokite miltus, nesaldintą kakavą, kepimo miltelius ir druską. Lėtai veikiančiu maišytuvu sumaišykite šį mišinį su kremine mase. Tešla bus labai tiršta.
Maišydami ranka supilkite pieną, įmaišykite baltojo šokolado gabaliukus. Gausite labai tirštą ir lipnią tešlą. Uždengtą tešlą palaikykite šaldytuve mažiausiai nuo 2 iki 36 valandų. Atvėsinti (būtina).Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių. Ant dviejų didelių kepimo skardų patieskite kepimo popierių.
Pakabinkite 2 valgomuosius šaukštus atvėsintos tešlos ir suformuokite rutuliuką. Padėkite ant kepimo skardos ir, jei norite, ant viršaus įspauskite dar kelis baltojo šokolado gabaliukus.
Kepkite orkaitėje 12 minučių. Sausainiai atrodys neiškepę ir labai minkšti. Jei sausainiai pernelyg iškilo, (švelniai) paspauskite juos. Leiskite atvėsti kepimo skardoje bent 5 minutes, o tada perdėkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
2016-04-11 18:53
2014-05-03 20:05
2016-04-11 18:57