Sausainiai su mėlynių įdaru

Sausainiai su mėlynių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, kvietiniai, 300 gramų
  • Cukrus, 135 gramai
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, (kambario temperatūros), 250 gramų
  • Vanduo, labai šaltas, 3 valgomieji šaukštai
Įdarui:
  • Mėlynės, 200 gramų
  • „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 1 valgomasis šaukštas
  • Želės cukrus „Multi“, 140 gramų
  • Citrinos, (sultys ir žievelė), 1 vienetas
Glajui:
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 90 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Įdomesnis klasikinio deserto variantas, pagardintas šviežiomis mėlynėmis. Dabar jis skanių ir traškių sausainių formos.
    Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir pridėkite į miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite (galite naudoti virtuvinį kombainą), kol gausite vientisą masę. Tada po truputį pilkite vandenį ir greitai maišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val.

  2. Įdarui mėlynes su cukrumi, sultimis ir citrinos žievele pavirkite apie 5 min. Tada viską sutrinkite rankiniu trintuvu. Gautą masę palikite atvėsti.

  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Atvėsusią tešlą minkykite, kol taps vienalytė. Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite du vienodo dydžio plonus tešlos lakštus. Ant vieno tešlos lakšto plonai užtepkite mėlynių įdaro. Kitą tešlos lakštą supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas kryžmai išdėliokite ant mėlynių įdaro. Viską supjaustykite kvadratėliais ar 3 cm skersmens apskritimais. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio ir cukranendrių cukraus plakiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–14 min.

Porcijų skaičius: 16
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai