Sausainiai su mėlynių įdaru
- Miltai, kvietiniai, 300 gramų
- Cukrus, 135 gramai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, (kambario temperatūros), 250 gramų
- Vanduo, labai šaltas, 3 valgomieji šaukštai
- Mėlynės, 200 gramų
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 1 valgomasis šaukštas
- Želės cukrus „Multi“, 140 gramų
- Citrinos, (sultys ir žievelė), 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 90 gramų
Įdomesnis klasikinio deserto variantas, pagardintas šviežiomis mėlynėmis. Dabar jis skanių ir traškių sausainių formos.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir pridėkite į miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite (galite naudoti virtuvinį kombainą), kol gausite vientisą masę. Tada po truputį pilkite vandenį ir greitai maišykite. Padalykite tešlą į dvi dalis, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val.Įdarui mėlynes su cukrumi, sultimis ir citrinos žievele pavirkite apie 5 min. Tada viską sutrinkite rankiniu trintuvu. Gautą masę palikite atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Atvėsusią tešlą minkykite, kol taps vienalytė. Tada ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite du vienodo dydžio plonus tešlos lakštus. Ant vieno tešlos lakšto plonai užtepkite mėlynių įdaro. Kitą tešlos lakštą supjaustykite plonomis juostelėmis ir jas kryžmai išdėliokite ant mėlynių įdaro. Viską supjaustykite kvadratėliais ar 3 cm skersmens apskritimais. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite kiaušinio ir cukranendrių cukraus plakiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–14 min.