Sausainiai su migdolais
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Romas, ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilė, ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodasis šokoladas, 60 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sezamas, sėklos, 100 gramų
- Migdolai, 100 gramų
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į didelį dubenį. Įpjaustykite sviestą, kol jis primins smulkius trupinius. Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir romo bei vanilės esencijas. Padalykite tešlą pusiau. Palaikykite tešlą šaldytuve apie 30 minučių. Šokoladą ištirpinkite dvigubame puode virš verdančio vandens, sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Išimkite vieną tešlos pusę ir įminkykite šokolado mišinį. Iš šokoladinės tešlos suformuokite 23 cm ilgio volelį. Apie 30 minučių atvėsinkite šaldytuve. Iškočiokite paprastą tešlą, kad atitiktų aplink šokoladinį volelį. Apvyniokite paprastą tešlą aplink atvėsintą šokoladinę tešlą ir suformuokite didesnį volelį. Dar palaikykite 20 minučių šaldytuve. Tuomet apvoliokite sezamo sėklose ir supjaustykite volelį 5 mm storio riekelėmis ir išdėliokite į formeles arba ant kepimo skardos. Į kiekvieno sausainėlio vidų įspauskite po migdolą. Kepkite 12 – 15 minučių, kol švelniai paruduos 180 0C. Palikite maždaug 5 minutes atvėsti, kol truputį sukietės.