Sausainukai su cinamonu

Sausainukai su cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, 70 gramų
  • Krakmolas, 40 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, (trynys), 1 vienetas
  • Miltai, 200 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
Aptepimui:
  • Kiaušiniai, (baltymai), 1 vienetas
Pabarstymui:
  • Cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Lazdyno riešutai, 75 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.

  2. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai