Šeduvos muštinis

Šeduvos muštinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lauro lapai
  • Juodieji pipirai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Taukai (kiaulių), tirpinti, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaulės ausys, 800 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Įdarui papildomai reikės: 2 morkos, 150 g rūkyto virto kumpio, 2 svogūnai, 30 g riebalų.

Padažui reikės: 100 g grietinės, 3 šaukštai tirpinto sviesto, 2 svogūnai, truputį druskos, pipirų. Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama grietinės, maltų prieskonių, druskos ir viskas truputį patroškinama. Padažas tiekiamas padažinėje.

Mėsa išmušama kūjeliu, pabarstoma maltais prieskoniais, druska. Ant jos dedamas įdaras.

Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, vėliau—svogūnai, vėliausiai — virtas supjaustytas kumpis. Įdaras pagardinamas prieskoniais bei druska ir gerai išmaišytas dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose. Muštinis tiekiamas su virtomis ar šviežiomis daržovėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai