Senovinis varškės pyragas
Senovinis varškės pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Varškė, 400 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 6.5 valgomojo šaukšto
- Miltai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilės aromatas, 2 lašai
- Miltai, 175 gramai
- Sviestas, šaltas, 125 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 0.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišyti, po to sutarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt, arba bent 3 valandoms, kad sustingtų, arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti, iškloti sviestu pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, išlyginti, likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų.
Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min, tuomet nuimti foliją ir leisti pyragui apskrusti ~25 min. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai