Senovinis varškės pyragas

Senovinis varškės pyragas
Senovinis varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Varškė, 400 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 6.5 valgomojo šaukšto
  • Miltai, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilės aromatas, 2 lašai
Tešlai:
  • Miltai, 175 gramai
  • Sviestas, šaltas, 125 gramai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Grietinė, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišyti, po to sutarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt, arba bent 3 valandoms, kad sustingtų, arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.

  2. Įdarui visus ingridientus sumaišyti.

  3. Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti, iškloti sviestu pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, išlyginti, likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų.

  4. Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min, tuomet nuimti foliją ir leisti pyragui apskrusti ~25 min. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai