Šepardo pyragas

Šepardo pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėsa, malta, 500 gramų
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Sultinys, daržovių, 200 mililitrų
  • Svogūnai, dideli, 2 vienetai
  • Morkos, nedidelės, 3 vienetai
  • Bulvės, nedidelės, 8 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Petražolės, 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:

Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį keptuvėje, kol gražiai pagels. Tada dėkite maltą mėsą, apkepkite, supilkite daržovių sultinį, sudėkite pjaustytus pievagrybius ir, uždengę keptuvę, troškinkite apie 15 min. Bulves, morkas bei svogūną išvirkite ir sutrinkite į košę. Tam, kad košė būtų tikrai labai skani, pašildykite sviestą (jo negailėkite, kuo daugiau – tuo skaniau) su pienu ir užplikykite košę. Karščiui atsparų indą patepkite sviestu ir išklokite pusę bulvių košės, per vidurį dėkite mėsos ir grybų troškinį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis bei česnaku ir vėl klokite bulvių košę. Jei turite ūpo ir laiko žaidimams, galite dalį bulvių košės sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti pyrago viršų gražiais sukūriukais. Visgi, jei aplinkui daug alkanų burnų, užteks ir šakute „pašiaušti” košės viršų. Dėkite pyragą į jau įkaitintą orkaitę (iki 180 °C) ir kepkite maždaug apie 30 minučių. Skanaus :)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Simona
» Rašyti komentarą