Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šerniena, kumpis, 5 kilogramai
  • Kiaulienos lašiniai, 125 gramai
  • Sviestas, 250 gramų
  • Raudonas vynas, 1 stiklinė
  • Sultinys, 1 stiklinė
  • Juodieji serbentai, sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Avietės, sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Gvazdikėliai, 3 vienetai
  • Kadagio uogos, 4 vienetai
  • Juodieji pipirai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Duona, plutelė, 1 vienetas
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2009-07-27 22:30