Šernienos kepsnys

Šernienos kepsnys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šerniena, 1 kilogramas
  • Rapsų aliejus, 150 gramų
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 400 gramų
  • Actas, 0.5 stiklinės
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1 lašas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kvapieji pipirai, 6 vienetai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).

  2. Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.

  3. Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.

    Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Onutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Smalsu
2016-08-30 16:18
Idomus receptas, vandens vienas lasas is kurio reikia isvirti marnata ir kaip cia taip padaryti