Šernienos kepsnys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šerniena, 1 kilogramas
- Rapsų aliejus, 150 gramų
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 400 gramų
- Actas, 0.5 stiklinės
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 1 lašas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvapieji pipirai, 6 vienetai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Vandenį pasūdykite, papipirinkite, sudėkite pjaustytus svogūnus ir užvirkite. Kai vanduo atauš, supilkite actą. Į šį marinatą sudėti mėsą ir palikti 5 dienoms marinuotis (kartais pamaišykite marinatą).
Po 5 dienų pašalinkite išį mėsos sausgyslės.
Mėsą supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska, apvolioti miltuose ir kepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Tada supilti stiklinę verdančio vandens, berti druskos, pipirų, dėti svogūnų iš marinato ir troškinti, kol mėsa suminkštės. Baigiant troškintis, sudėti grietinę ir dar keletą minučių patroškinti.
Šį patiekalą, kada tik turime šernienos, gaminame pagal firminį medžiotojo dėdės Jono receptą :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-08-30 16:18