Šernienos kepsnys lenkiškai
- Šerniena, riebi, 1 kilogramas
- Kiaulienos lašiniai, 50 gramų
- Mairūnas
- Taukai (kiaulių), 35 gramai
- Pomidorų padažas, 20 gramų
- Raudonas vynas, 1 stiklinė
- Juodieji pipirai, malti
- Žalumynai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, malti, 4 vienetai
- Actas, 0.5 stiklinės
- Vanduo, 2 stiklinės
- Druska
Pasūdytas vanduo pavirinamas su stambiai supjaustytais svogūnais, prieskoniniais žalumynais, lauro lapeliu ir pipirų grūdeliais, įpilama acto. Išviręs marinatas nukeliamas nuo ugnies ir atšaldomas.
Nuo troškinimui skirto šernienos gabalo nulupama oda, nuimama plėvės ir riebalų perteklius. Mėsa užpilama marinatu ir jame 2 dienas palaikoma, kartkartėmis apvartant, kad iš visų pusių gerai išsimarinuotų. Po to mėsa iš manato ištraukiama, prismaigstoma mairūnu apibarstytų lašiniukų juostelių ir keptuvėje smarkiai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių vienodai apkepinama. Po to įdedama į troškinimui skutą indą, įpilama vandens, sudedami iš marinato išgriebti prieskoniai. Kepsnys troškinamas ant mažos ugnies 2 val., kol suminkštėja. Po to mėsa išimama ir supjaustoma 1 cm storio gabalais. Šie iš eiles, kaip buvo pjaustyti (kad gabalas atrodytų sveikas), vel sudedami į tą patį indą ir užpilami per sietą pertrintu, pomidorų padažu bei verdančiu padažu, prieš tai į jį įpylus vyno. Kepsnys paduodamas su virtomis bulvėmis.
2009-03-20 12:24
2009-09-22 16:51