Sicilietiškas bulvių pyragas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Bulvės, 1 kilogramas
- Pienas, 150 mililitrų
- Sviestas, padažui, 25 gramai
- Sūris, parmezano ar pan., 150 gramų
- Mėsa, rūkyta dešra ar kumpis, 200 gramų
- Prieskoniai
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, padažui, 25 gramai
- Kvietiniai miltai, padažui, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, padažui, 300 mililitrų
- Grietinė, padažui, 2.5 valgomojo šaukšto
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (jei nedidelės ar susmulkintos bulvės, tai virs apie 20 minučių).
Po to kai nupilsite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Sutrinkite bulvių košę.
Sutarkuokite sūrį, mėsą supjaustykite kubeliais, česnakus sugrūskite.
Į bulvių košę įmaišykite sūrį, mėsą, česnaką ir prieskonius.
Bulvių košę sudėkite į kepimo formą.
Viršų bulvių apkepo apibarstykite džiūvėsėliais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-45 minutes.
Kol kepa apkepas, pasigaminkite padažą.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir visą laiką paišant pakepinkite 1 minutę. Po to atsargiai ir iš lėto, visą laiką maišant miltus keptuvėje, supilkite vandenį. Įmaišykite grietinę ir pakaitinkite apie 3 minutes. Jei norisi galima pakepinti kartu ir svogūną.
Skanaus :)
2013-09-25 18:16
2013-08-26 17:57
2013-08-26 12:46
2013-08-26 11:20
2014-03-11 15:57