Silkė su grietine
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vynas, baltas, 100 mililitrų
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Garstyčios, padažas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Silkė, 4 vienetai
- Pienas, 125 gramai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Aitrioji paprika, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, juodieji, 6 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-07-20 12:23