Silkė su grietine

Silkė su grietine
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vynas, baltas, 100 mililitrų
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
  • Garstyčios, padažas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Silkė, 4 vienetai
  • Pienas, 125 gramai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Aitrioji paprika, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pipirai, juodieji, 6 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
rasa
2009-07-20 12:23
skanu