Silkė su svogunais marinate
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, su lupenomis, 1 kilogramas
- Silkė, (sūdyta), 500 gramų
- Aliejus, 150 mililitrų
- Svogūnai, 5 galvos
- Vanduo, virintas, šaltas, 700 mililitrų
- Cukrus, 10 arbatinių šaukštelių
- Actas, 10 arbatinių šaukštelių
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Uždedame virti bulves su lupenom. Kol bulves verda, pagaminam marinatą. Į litrinį stiklainį įpilame 700 ml vandens ir sudedame cukrų bei supilame actą santykiu (1:1). Skonis turi būti stipriai saldžiarūgstis (!) Mano skoniui įsėjo 10 a.š. cukraus ir 10 a.š. acto. Supjaustome svogūnus griežinėliais Įdedam svogūnus į dubenį , užpilame marinatu ir įdedam silkes griežinėlius. Viską išmaišome ir paliekame šiltai, kol išvirs bulvės. Nulupame bulves, užpilame marinatu, įdedam silkutes su svogūniukais.
Kaimiškai - ūkiškai, bet velniškai skanu.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2016-12-17 23:51