Silkės su slyvomis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Silkė, 3 vienetai
- Svogūnai, 4 vienetai
- Slyvos, džiovintos, 10 vienetų
- Obuoliai, džiovinti, 0.5 stiklinės
- Vanduo, parūgštintas citrina, 100 mililitrų
- Aliejus, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Silkės ar kitos sūdytos žuvys nuplaunamos, išimami viduriai ir pamerkiamos per naktį. Išmirkusios nulupamos, išimami kaulai, supjaustomos nedideliais gabaliukais.
Slyvos ir obuoliai nuplaunami ir išbrinkinami, supjaustomi ruoželiais.
Svogūnai supjaustomi žiedais, dalis dedama į indo dugną, ant jų paruošta silkė, ant silkės supjaustytos slyvos, obuoliai, viršuje svogūnai, supilamas parūgštintas vanduo citrinos sultimis ar actu ir aliejus. Indas pridengiamas, dedamas į orkaitę ir kepama apie 1 valandą, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
Valgoma karštos su bulvėm, šaltos su duona.
» Rašyti komentarą
» Komentarai