Silkutė šventėms
- Silkė, file, 2 vienetai
- Morkos, virtos, 2 valgomieji šaukštai
- Paprika, 0.5 vieneto
- Agurkai, ilgavaisis, 0.5 vieneto
- Svogūnai, smulkiai supjaustytas, 1 vienetas
- Kiaušiniai, virti, 1 vienetas
- Žalumynai, smulkinti, 1 sauja
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
- Majonezas, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, karštas, 100 gramų
Pllonomis riekėmis supjaustyti agurotį (geriausia naudoti bulvių skustuką).
Mažais kubeliais supjaustyti papriką, taip pat kubeliais supjaustyti virtą kiaušinį, svogūną bei morkas. 1 šaukštą želatinos užpilti 100 g karšto vandens ir maišyti, kol granulės ištirps. Ataušinti. Į dubenį dėti 3 -4 šaukštus majonezo, supilti želatiną, berti pjaustytas morkas, papriką, kiaušinį, svogūną bei žalumynus. Viską išmaišyti.
Ant stalo patiesti maistinę plėvelę. Ant silkės file tepti sluoksnį majonezo ir daržovių mišinio, išdėlioti agurko riekes, vėl tepti majonezo masės ir sudėti agurkų juosteles ir - kitą silkės file. Gerai apvynioti maistine plėvele ir formuoti stačiakampio ar kitą norimą formą. Laikyti per nakt šaldytuve, o po to supjaustyti griežinėliais.
Skanaus.