Šimtalapis

Šimtalapis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Mielės, sausos, 6 gramai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Sviestas, 300 gramų
  • Razinos, 2 saujos
  • Aguonos, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišyti su sausom mielėmis ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius.

  2. Minkyti, kol tešla taps elastinga.

  3. Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti pakilti.

  4. Ištirpdyti sviestą.

  5. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu.

  6. Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti razinas, sudėti prie krašto aguonas ir suvynioti ritinėlį. Šį deti į kepimo formą ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 -čiai minučių.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Irma
2018-12-19 22:59
O tai istampymas tai kaip suprantu kocelu kocioti? Į visas puses?
Kostas
2018-12-15 18:32
Pabandysim
monika
2018-12-15 18:23
Nuostabu!!!
Virginija.
2018-12-12 11:35
Laba diena. Norėjau paklausti ar pati viršų nereik patepti.,?