Šiuolaikiška blėkų sriuba
- Petražolės, žalios
- Kiauliena, skrandis, 1 vienetas
- Lydytas sūris, 1
- Sviestas, 50 gramų
- Bulvės, 6 vienetai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Moliūgai, sėklos, 300 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, stiebas, 1 vienetas
- Citrinos, 1 vienetas
- Moliūgai, sėklos
- Paprika, aitrioji
- Lauro lapai, lapas, 1 vienetas
- Juodieji pipirai
- Ciberžolė
- Bazilikas
- Druska
Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę.
Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
Sriuba verda apie pusę valandos.
Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.
Pigu, sveika ir gurmaniška! Kaip tik tai, ko mums reikia šiai dienai!