Šiuolaikiška blėkų sriuba

Šiuolaikiška blėkų sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Petražolės, žalios
  • Kiauliena, skrandis, 1 vienetas
  • Lydytas sūris, 1
  • Sviestas, 50 gramų
  • Bulvės, 6 vienetai
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Moliūgai, sėklos, 300 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai, stiebas, 1 vienetas
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Moliūgai, sėklos
  • Paprika, aitrioji
  • Lauro lapai, lapas, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Ciberžolė
  • Bazilikas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę.

Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.

Sriuba verda apie pusę valandos.

Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.

Pigu, sveika ir gurmaniška! Kaip tik tai, ko mums reikia šiai dienai!

» Rašyti komentarą
» Komentarai