Skanausias varškės pyragas

Skanausias varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kreminė varškė, 250 gramų
  • Cukrus, 130 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Miltai, 60 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Krakmolas, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Papuošimui:
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.

  2. Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.

  3. Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.

  4. Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.

  5. Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.

  6. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

  7. Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.

  8. Apibarstykite cukraus pudra.Skanaus!

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Aliona
» Rašyti komentarą
» Komentarai
R.
2016-09-05 14:53
Gražiai atrodo, taip ir norisi paragauti
Julija
2016-09-05 14:47
labai skanus pyragas, purumas neapsakomas