Skanausias varškės pyragas
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kreminė varškė, 250 gramų
- Cukrus, 130 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Miltai, 60 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Krakmolas, 2.5 valgomojo šaukšto
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Atskirkite baltymus nuo trynių.
Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra.Skanaus!
2016-09-05 14:47
2016-09-05 14:53