Skandinaviškos bandelės

Skandinaviškos bandelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 250 gramų
  • Kvietiniai miltai, rupūs, 500 gramų
  • Mielės, 30 gramų
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, prieskoninė, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sezamas, 4 valgomieji šaukštai
  • Taukai (kiaulių)
Gaminimo instrukcija:

Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.

» Rašyti komentarą