Skaniausia lešių užtepėlė

Skaniausia lešių užtepėlė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lęšiai, rudieji, 0.5 stiklinės
  • Sūris, kietasis arba fermentinis, 150 gramų
  • Kopūstai, jūros, nesmulkinti (nebūtinai), 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Duona, su grūdais vidutinio tamsumo, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Citrinų sultys, 1 skiltelė
  • Alyvuogės, (kalamatala rūšies arba žaliosios), 10 vienetų
  • Druska, 10 riekių
  • Aliejus, alyvuogių, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Bazilikas, džiovintas (nebūtina)
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš anksto užmerkiame lęšius nakčiai arba bent pusei dienos.Užverdame ir pasūdome vandenį įberiame pipirų (jei to nepadarėte tiesiog verdate ilgiau bet lieka mažiau vitaminų) ,beriame lęšius ir verdame kol -suminkštės, bet nepervirti kad nesubliukštų. Išvirus nukošiame ir padedame nuošaliai atvėsti.

  2. Užverdame vėl vandenį ir 10 min. verdame kiaušinį. Užmerkiame jūros kopūstus vandeniu kad apsemtų puodelyje(15 min). Tarkuojame sūrį kietąjį su smulkiausia tarka, tiks ir burokinė - fermentiniui). Kiaušinįį kartu su jūros kopūstais ir alyvuogėm supjaustome kaip galima smulkiau arba panaudojame smulkintuvą, bet smulkiais gabaliukais o nesumalame į vientisą masę. Sumaišome visus ingredientus,dedame majonezo, beriame druską, pipirus, citrinos sultis išspaudžiame ir išspaudžiame česnaką per smulkintuvą.Viską sumaišome.

  3. Duoną paskrudiname keptuvėje su aliejumi ir baziliku , galima šiek tiek druskos jei duona balta. Aš naudoju sumuštinių keptuvę ir aptepu trupučiu sviesto ir pabarstau bazilikais..taip mažiau riebalų.

  4. Tepame ant duoniukų ir jei orisi papuošiame riekele pomidoro.

    Skanaus !

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai