Skanūs kibinai
- Sviestas, arba margarinas, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 1250 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kiauliena, šoninė, 1.5 kilogramo
- Svogūnai, 3 vienetai
- Druska
- Pipirai, kvapnieji
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai. Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Ruošiame įdarą. Kiaulieną kiek galima smulkiau supjaustykit, arba permalkite mėsmalę per stambų sietelį. Įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Tešlą padalinkit į nedidelius gabalėlius, iškočiokite 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite kasite kraštus. Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu. Kepkite 200°C temp. orkaitėje apie 50 min. Skanaus.
2015-03-17 17:09
2015-06-05 16:18