Škotiški kiaušiniai
- Kiaušiniai, kietai virti, 8 vienetai
- Pienas, padažui, 1 stiklinė
- Majonezas, padažui, 3 valgomieji šaukštai
- Kečupas, padažui, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaulienos faršas, 800 gramų
- Kiaušiniai, kietai virti, 2 vienetai
- Žalumynai, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 100 gramų
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Aliejus, kepimui
- Morkos, padažui, 1 vienetas
- Svogūnai, padažui, 1 vienetas
- Česnakas, padažui, 2 skiltelės
Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 - 15 min.
Padažas: Viską supjaustyti, apkepti ir suberti į puodelį, sumaišyti kečupą su majonezu ir pienu ir supylus i puodą, viską dar kartą išmaišyti. Sudėti kotletukus ir troškinti apie 15 min. ant silpnos ugnies. Patiekti galima su ryžiais, raugintais agurkėliais ar salotomis. Skanaus!
2015-05-06 20:27
2015-05-06 15:20
2014-05-30 21:53
2015-06-21 19:59