"Skruzdelyno" sausainukai
- Miltai, 300 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Actas, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, riebi, 1 stiklinė
- Medus, 3 stiklinės
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
Miltus persijokite, sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą. Tešla turi būti kietoka. Jei reikia įberkite daugiau miltų.
Iš tešlos suformuokite kamuoliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą 12 val.
Atvėsusią tešlą išdaužykite gerai kočėlu, muškite tešlą apie 3-5 minutes :)
Tešlą iškočiokite labai labai plonai apiberkite truputi miltais ir susukite kaip vyniotinį
Supjaustykite įstrižai. Kepti įkaitintame aliejuje.Paruošti sirupą - Į puodelį sudėkite medų, cukrų bei vandenį ir išvirkite sirupą. Virti reikia apie 5 minutes, kol įlašinus į šaltą vandenį susidarys lipnus lašelis arba patikrtint galite įmerkę juostelės kraštelį, jei palietus kraštelį sirupas tempiasi – vadinasi išviręs.
Kiekvieną sausainį pamerkti į sirupą
Skanaus
2018-10-13 22:57