Šlaunelių mėsos kepsniukai marinuoti vyne
- Vištiena, šlaunelių mėsa be kaulo ir odos, 0.5 kilogramo
- Bulvės, 0.5 kilogramo
- Prieskoniai, bulvių , 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Vynas, sausas, 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, vištienai, 1 arbatinis šaukštelis
- Apelsinų žievelė, džiovinta arba šviežiai nutarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, pagal skonį
Pirmiausia pasigaminamas marinatas: aliejus, vynas, prieskoniai, apelsino žievelė sudedama į indą ir išmaišoma. Vištiena sudedama į marinatą ir paliekama maždaug pusvalandžiui marinuotis. Per tą laiką nuskutamos bulvės.
Per pusę arba smulkiau supjaustytos bulvės sudedamos į kepimo indą, apšlakstomos aliejumi, apibarstomos prieskoniais. Ant jų dedama iš marinato išgriebta vištiena, ji turėtų “apkloti” bulves. Likusį marinatą, kurio nesugėrė vištiena, užpilti ant vištienos gabaliukų, sudėtų ant bulvių.
Nereikia pamiršti į kepimo indą įpilti tiek pasūdyto vandens, kad bulvės nepriliptų.
Indas uždengiamas folija, dedamas į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepama 30-40 min. Per tą laiką galima pasigaminti morkų salotas.Prieš baigiant vištienai kepti, nuimti foliją, kad paskrustų bulvės ir vištienos gabaliukai “apaugtų” rusva plutele. Skanaus