Slovakiški baklažanai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Baklažanai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Svogūnai, 1 vienetas
- Vištienos faršas, 200 gramų
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, 50 gramų
- Petražolės
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio.
Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę.
Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos.
Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną.
Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu.
Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps. Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai