Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
- Bemielė sluoksniuota tešla, 500 gramų
- Konservuoti persikai, 6 vienetai
- Pienas, 200 mililitrų
- Cukrus, 80 gramų
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Miltai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Krakmolas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Perlinis cukrus
Ruošiame kremą: gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės.
Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.
Formuojame pyragaičius (žr. nuotrauką): persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių).
Tešlą supjaustome 10 - 12 cm. kvadratais.
Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!