Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Bemielė sluoksniuota tešla, 500 gramų
- Saliamis, arba saliamio tipo dešra, neaštri, plonai pjaustyta, 200 gramų
- Sūris, mėgstamas, smulkiai tarkuotas, naudojau kietesnį mocarela sūrį, 150 gramų
- Pomidorų padažas, natūralus, arba trinti konservuoti pomidorai, 80 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Sezamo sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas
Kiaušinį išplakame.
Tešlos lapelius šiek tiek pakočiojame, jei jie storesni. Jei lapeliai nesupjaustyti, tuomet supjaustome į 6, ar tiek dalių, kiek norite užkandžio.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus, jį patepame sviestu.
Ant kepimo skardos dedame pirmąjį tešlos lapelį, jį patepame trintais konservuotais pomidorais ar pomidorų padažu, vienu sluoksniu išdėliojame dešros griežinėlius, apibarstome sūriu, dedame antrąjį tešlos lapelį, vėl tepame trintais pomidorais, dedame dešros ir apibarstome sūriu, uždedame 3-iąjį lapelį užspaudžiame gerai kraštus. Užkandžio viršų įpjaustome, aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Taip suformuojame dar vieną užkandį iš likusios tešlos.
Kepame 20 min 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame iš orkaitės, kai užkandis pasidaro auksinės spalvos. Jei po 20 min užkandžiai dar nėra gerai iškepę, tuomet pakepame šiek tiek ilgiau.