Slyvų pyragas

Slyvų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Slyvos, 10 vienetų
  • Miltai, 160 gramų
  • Cukrus, 160 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 115 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.

  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

  3. Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).

  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai