Slyvų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Slyvos, 10 vienetų
- Miltai, 160 gramų
- Cukrus, 160 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 115 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, druska ir įsijojame į sviesto masę. Tešlą pilame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus. Gražiai išdėliojame slyvas ant tešlos ir truputį paspaudžiame, kad priliptų (stipriai spausti nereikia, nes pyragas kildamas gražiai „apkabins“ slyvas).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku - ištrauktas jis turi būti sausas, neapkibęs tešla. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Galima patiekti su ledais. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai