Smegenų paštetas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulės smegenys, 1 kilogramas
- Kiaulienos lašiniai, 250 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Druska
- Sviestas
- Citrinos
- Petražolės
Gaminimo instrukcija:
Smegenys 2 val. mirkomos šaltame parūgštintame vandenyje ir, nuėmus plėvę, ištrinamos pro sietelį. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste. Lašiniukai supjaustomi mažais kubiukais. Svogūnai ir lašiniukai sudedami į ištrintas smegenis, pagardinama prieskoniais ir gerai išsukama. Masė sudedama į paruoštą formą ir iškepama orkaitėje. Atvėsęs formoje paštetas iškrečiamas į lėkštę ir puošiamas citrinos griežinėliais bei žalumynais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai