Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, šviežios, 500 gramų
- Paprika, aitrioji, 1 vienetas
- Paprika, aitrioji, 1
- Morkos, 2 vienetai
- Pomidorai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Bazilikas
- Petražolės
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapas
- Druska
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Kukuliams reikės:
500 g. kalakutienos faršo,
1 kiaušinio baltymo,
2 šaukštų manų kruopų,
šaukšto krakmolo,
prieskonių maltai mėsai,
žiupsnelio muskato,
šaukštelio druskos,
trupučio aliejaus apkepimui
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti kad gautūsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai