Šokoladainis

Šokoladainis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šokoladas, juodasis (tikras), 150 gramų
  • Sviestas, 80 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Vanilė, (ekstarktas), 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 45 gramai
  • Kakava, nesaldinta, 20 gramų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.

  2. Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.

  3. Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.

  4. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.

    P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą