Šokoladainis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šokoladas, juodasis (tikras), 150 gramų
- Sviestas, 80 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Vanilė, (ekstarktas), 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 45 gramai
- Kakava, nesaldinta, 20 gramų
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 °C temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
» Rašyti komentarą
» Komentarai