Šokolade mirkyti morengai
- Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
- Cukrus, 180 gramų
- „Dansukker“ cukraus milteliai, 30 gramų
- Baltas šokoladas, 100 gramų
- Pistacijos, 100 gramų
- Konjakas, 1 valgomasis šaukštas
- Juodasis šokoladas, 100 gramų
- Lazdyno riešutai, 50 gramų
- Mėtų sirupas, 1 valgomasis šaukštas
Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.
Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.
Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.
Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdynų riešutuose. Laikykite orui nelaidžioje taroje.