Šokoladinė tarta su kriaušėmis

Šokoladinė tarta su kriaušėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Kriaušės, 4 vienetai
  • Rudasis cukrus, 50 gramų
  • Vanduo, 50 gramų
  • Juodasis šokoladas, stambiai kapotas, 50 gramų
  • Cinamonas, 0.25 arbatinio šaukštelio
Pagrindui:
  • Miltai, 250 gramų
  • Cukrus, 80 gramų
  • Apelsinų sultys, 70 gramų
  • Margarinas, 60 gramų
  • Kakava, 50 gramų
  • Vanduo, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 8 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Ingredientai nurodyti 16 cm skersmens formai.

  2. Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome.
    Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame lydytą margariną, vandenį ir apelsinų sultis.
    Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
    Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 minučių, kad sustingtų.
    Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 tartos viršui ir 2/3 - pagrindui).
    Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą, subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.

  3. Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
    Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono.
    Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
    Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome.
    Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos tartos pagrindo.
    Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant tartos viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.

  4. Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30 - 40 minučių.
    Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lida
2016-04-08 14:00
Nerealiai skanu! Tik vietoje margarino naudojau pagrindui sviestą, o visą kitą - pagal receptą.