Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, (tryniai), 2 valgomieji šaukštai
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 160 gramų
- Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
- Šokoladas, juodasis (lydytas), 250 gramų
- Riešutai, cukruoti, smulkinti, 100 gramų
- Apelsinai, (žievelė), 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės. Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite. Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį). Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai