Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 35%, 150 mililitrų
  • Juodasis šokoladas, 125 gramai
  • Cukrus, 110 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Lazdyno riešutai, 100 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.

  2. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.

  3. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.

  4. Maišydami suberkite lazdyno riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.

  5. Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą