Šokoladiniai kamuoliukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Šokoladas, baltasis, 200 gramų
- Šokoladas, juodasis, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 35% riebumo, 300 gramų
- Kava, tirpi, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Grietinėlę kaitiname ant vidutinės ugnies. Dar neužvirus supilame kavą. Tada verdame apie 20 minučių.
Baltą šokoladą susmulkiname ir beriame į grietinėlę. Dar kaitiname, kol šokoladas ištirpsta.
Masę nuimame nuo ugnies ir dedame sviestą, išmaišome. Kai ši masė pravėsta dedame į šaldytuvą (geriausia per naktį).
Formuojame rutuliukus ir dedame ant folijos. Kai visi kamuoliukai padaryti dedame dar į šaldytuvą ir gaminame glaistą.
Susmulkiname juodą šokoladą, su dideliu procentu kakavos, ir kaitiname ant garų vonelės, kol jis ištirpsta.
Kamuoliukus merkiame į ištirpintą šokoladą, dantų krapštuko pagalba, ir vėl dedame ant folijos. Kai visi saldainiai baigti, dedame į šaldytuvą porai valandų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-05-21 23:11