Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, nenugriebtas, 1 stiklinė
  • Cukrus, smulkus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Šokoladas, juodas, stambiai kapotas, 170 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 3 stiklinės
  • Uogos, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.

  2. Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.

  3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

  4. Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.

  5. Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą