Šokoladiniai sausainiai
- Vanilė, esencija, 2 mililitrai
- Kvietiniai miltai, 280 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, rudas, 110 gramų
- Margarinas, 200 gramų
- Cukrus, rudas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 5 gramai
- Druska, 3 gramai
- Juodasis šokoladas, 335 gramai
1. Margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
2. Į margarino ir cukraus masę įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išplakite, kad masė taptų vientisa. Tada įmuškite antrą kiaušinį ir vėl gerai išplakite.
3. Į masę įlašinkite vanilės, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Bet nemaišykite tešlos pernelyg ilgai.
4. Šokoladą susmulkinkite nedideliais, maždaug 1 x 1 cm, gabalėliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite jį aliejumi.
7. Į skardą ant popieriaus šaukštu dėkite nedidelius tešlos kūgelius ir kiškite į orkaitę. Kepkite apie 8 - 12 minučių, priklausomai nuo sausainių dydžio.
8. Kai sausainio kraštai paruduos, o vidus dar bus šviesus, sausainius ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.
2022-01-31 13:33
2017-08-22 22:48
2022-01-31 13:35