Šokoladiniai triufeliai su vafliais
- Juodasis šokoladas, 300 gramų
- Grietinėlė, 35%, 200 gramų
- Vafliai, smulkinti, 2 saujos
- Brendis, arba likeris, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vafliai, smulkinti, apvoliojimui
Grietinėlę pakaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo, bet neužverdame.
Grietinėle užpilame sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą ir maišome, kol šokoladas ištirps.
Įpilame norimo alkoholio (aš naudojau kreminį likerį), įberiame druskos (pasak Jamie Oliver, druska triufeliuose paryškina šokolado skonį).
Pastatome į šaldytuvą, kol masė gerai atvės ir pradės tirštėti. Tada dar kartą išmaišome ir įmaišome smulkintus vaflius.
Stingdome viską šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų formuoti triufelius (aš palikau visai nakčiai).
Imame 2 šaukštelius, vienu paimamame šokolado, dedame į smulkintus vaflius, ir abiem šaukšteliais voliodami vafliuose suteikiam triufelio formą. Laikome šaldytuve. Skanaus!
P.S. Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu... Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog paeksperimentavau - man skonis šiek tiek priminė senus pirktinius saldainius/triufelius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė") :)
2016-12-30 15:50