Šokoladinis bananinis keksas
- Bananai, prinokę, 360 gramų
- Jogurtas, natūralus, 250 mililitrų
- Miltai, 200 gramų
- Kakava, 55 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, rudasis, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!