Šokoladinis keksas su kremu
- Varškė, 9-20 proc. riebumo, kremui, 200 gramų
- Cukrus, kremui, 150 gramų
- Grietinė, neriebi, kremui, 200 gramų
- Sviestas, arba margarinas, 200 gramų
- Cukrus, kremui, 200 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kakava, 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Želatina, kremui, 10 gramų
Šį keksą reikės palaikyti šaldytuve 3-4 valandas, todėl jei laukiate svečių, “paskutinei minutei” šis receptukas tikrai netiks.
Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite pastovėti 1 valandą. Tuo tarpu pasiruoškite tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite miltus bei kepimo miltelius ir vėl gerai išmaišykite. Turėtų gautis vidutinio tirštumo tešla.
Keksui skirtą kepimo formelę patepkite sviestu ir supilkite į ją paruoštą tešlą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180° C laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.
Želatiną užvirinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Varškę sumaišykite su cukrumi, įdėkite grietinės, išmaišykite ir tuomet supilkite želatiną. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir palikite pastovėti šaldytuve maždaug 20-30 minučių.
Iškeptą keksą perpjaukite horizontaliai, kad gautųsi dvi lygios dalys. Apatinę dalį palikite formelėje. Ant jos užtepkite visą paruoštą kremą ir uždenkite antrąja kekso dalimi. Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą ir palikite ten 3-4 valandoms.