Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
  • Juodasis šokoladas, 75 gramai
  • Želės cukrus „Multi“, 3 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Lazdyno riešutai, skrudinti, smulkinti
Morengui:
  • Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
  • Mėtų sirupas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinkite šokoladą.

  2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.

  3. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.

  4. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.

  5. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai