Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
- Šokoladinis padažas, (žr. toliau pateiktą receptą)
- Grietinėlė, 35%, plakta
- Kiaušiniai, baltymai, 8 vienetai
- Dansukker cukrus Farinas, 270 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pienas, 350 mililitrų
- Kakava, milteliai, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, (40 % riebumo), 700 mililitrų
- Druska
- Cinamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- „Dansukker“ auksaspalvis sirupas, 3 valgomieji šaukštai
- Kakava, (milteliai), 150
- Vanduo, 200 mililitrų
- „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 180 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas, traiškyti
- Ledai, šokoladiniai (pirkti arba žr. toliau pateiktą receptą),, 800 mililitrų
- Pienas, 200 mililitrų
- Ledukai, kubeliai, 200 mililitrų
Pieno kokteilis: Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.
Šokolado padažas: Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.
Šokoladiniai ledai: Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.