Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Papuošimui:
  • Šokoladinis padažas, (žr. toliau pateiktą receptą)
  • Grietinėlė, 35%, plakta
Šokoladiniai ledai su cinamonu:
  • Kiaušiniai, baltymai, 8 vienetai
  • Dansukker cukrus Farinas, 270 gramų
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pienas, 350 mililitrų
  • Kakava, milteliai, 100 gramų
  • Grietinėlė, 35%, (40 % riebumo), 700 mililitrų
  • Druska
  • Cinamonas, maltas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Šokolado padažui:
  • „Dansukker“ auksaspalvis sirupas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kakava, (milteliai), 150
  • Vanduo, 200 mililitrų
  • „Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ , 180 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kardamonas, traiškyti
Pieno kokteilis:
  • Ledai, šokoladiniai (pirkti arba žr. toliau pateiktą receptą),, 800 mililitrų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Ledukai, kubeliai, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieno kokteilis: Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

  2. Šokolado padažas: Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.

  3. Šokoladiniai ledai: Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai