Šokoladinis pyragas
- Margarinas, 70 gramų
- Kvietiniai miltai, 350 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pieniškas šokoladas, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
Visų pirma ištirpiname ant silpnos ugnies margariną su cukrum ( 50gr.), ir po truputį beriame kakavos miltelius. Po to kai jau pasidarys vientisa masė įdedame šokoladą ir biškį padidinus ugnį ištirpiname. Kai jau viskas ištirps ir išmaišysit, nuimkite nuo ugnies ir pastatykite, kad šiek tiek atvėstų. Dabar pasiimame dubenį ir suberiame miltus, cinamoną, likusį cukrų, kepimo miltelius. Viską išmaišome. Kai jau šokoladinė masė biškį atvėso, pilame ją į miltus ir maišome kol pasidarys vientisa masė, (tešla turi būti panaši kaip sausainiams). Kai tešla jau paruošta, kepimo formą ištepame sviestu arba margarinu ir tolygiai joje paskirstome masę. Dabar įdedame į įkaitusę orkaitę ir ~180* temperatūroje kepame apie 40 minučių kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Tada pyragą iškepusį išimame iš orkaitės ir pasidedame kur nors kad atvėstų. Geriausiai formą imti platesnę, kad pyragas būtų plonesnis. Kai pyragas atvėso, atsargiai jį išimame iš kepimo formos, supjaustome į lygius gabalėlius. Geriausiai pyragą dekoroti plakta grietinėle arba vaniliniais ledais. Geriausiai prie jo pateikti arbatą, nes pyragas tikrai saldus.
Skanaus :)
2011-02-10 15:12
2011-02-10 14:28
2011-02-08 16:24
2011-04-04 11:04