Šokoladinis pyragas su apelsinų salotomis

Šokoladinis pyragas su apelsinų salotomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, pyragui, 150 mililitrų
  • Kakava, pyragui, 100 mililitrų
  • Apelsinai, apelsinų salotoms, 6 vienetai
  • Cukraus pudra, apelsinų salotoms, 200 mililitrų
  • Cinamonas, Santa Maria, pyragui, 2 vienetai
  • Greipfrutai, sultys, apelsinų salotoms, 200 mililitrų
  • Sviestas, lydytas, pyragui, 100 gramų
  • Kiaušiniai, pyragui, 2 vienetai
  • Žemės riešutai, smulkinti, pyragui, 100 mililitrų
  • Juodasis šokoladas, 70 proc., pyragui, 100 gramų
  • Cinamonas, Santa Maria, pyragui, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, pyragui, 300 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, Santa Maria, pyragui, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Iš nurodytų ingredientų gaunasi apie ~12 gabalėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
Padenkite kepimo popieriumi kepimo formą ar indą (~24 cm skersmens) ir ištepkite sviesto gabaliukais.
Sumaišykite sausuosius ingredientus (pyragui), sudėkite šokoladą ir smulkintus riešutus. Atskirai sumaišykite atvėsintą lydytą sviestą ir kiaušinius. Juos sumaišykite su sausų ingredientų mase.
Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių. P.s. Pyragas viduje turi išlikti lipnios konsistencijos.

Nulupkite apelsinus ir supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite greipfrutų sultis, cukraus pudrą, įdėkite cinamono lazdeles. Virkite, kol masės kiekis sumažės iki 100 ml.
Vėliau šiek tiek atvėsusią masę supilkite ant pjaustytų apelsinų gabaliukų.
Patiekite šokoladinį pyragą su šiltomis apelsinų salotomis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai